Blogs De kracht van middleware

Naast dat wij jou helpen informatie te delen binnen je organisatie delen wij óók graag informatie van onze organisatie met jou. Hieronder kun je verschillende blogs vinden met informatie over ons werk en ons werkgebied.

informapp-blog-mobile

De kracht van middleware

Kan met ‘low code’ MKB nu de inhaalslag maken?

Afgelopen jaren hebben banken, overheid en analisten al vaak het geluid laten horen dat MKB-bedrijven achterop raken omdat ze niet voldoende innoveren. Dit met name op terrein van ICT. In de praktijk zie je ook het verschil tussen organisaties met een eigen software-ontwikkelafdeling en die dat niet hebben. Als MKB-bedrijf is het lastig om deze voor de lange duur te financieren. En ook blijkt het lastig om de ingewerkte ontwikkelaars te behouden. Mede omdat deze dik betaalde projecten aangeboden krijgen vanuit de grotere organisaties met scrumteams en ontwikkelstraten. Dus wat doe je als MKB-ondernemer? Je gaat op zoek naar andere wegen en dan blijkt de kracht van middleware.

Wat is ‘middleware’?

Middleware is software die al klaar is gestoomd voor gebruik. Je hoeft alleen het laatste stukje te ‘customizen’. Inmiddels is er voor elke categorie software wel eigen middleware en daarbinnen is er voor elke functie wel een widget. Dit alles vergt weinig tot geen programmeercode. Vandaar ook wel vaak ‘no code’ of ‘low code’ genoemd. Het is dus superkrachtig om met middleware te kunnen werken en met genoeg kennis zijn de meeste wensen goed in te vullen. Oké, je moet meestal een abonnement afnemen maar je hebt wel snel en op maat tegen een betaalbare prijs de app, webshop of software die je wilt. Middleware heeft daarom juist het MKB veel te bieden!

Eigenlijk kun je zeggen: “Des te meer wensen, des te meer code, des te duurder”

Hoe duur is goedkoop?

Van Informapp weet ik dat ze goed naar je vraagstuk luisteren en dan de benodigde middleware op jouw vraafstuk toepassen. Voor nog géén €1.000,- heb je al een app voor bijvoorbeeld werkbonnen met als document een rapport, factuur, offerte o.i.d. in je eigen huisstijl erbij. Bovendien bieden ze integratie-mogelijkheden zoals met je eigen boekhoud- of ERP-systeem. Ook hun abonnement is scherp geprijsd.

Gratis prototype

Wat ik vooral heel krachtig vindt is dat Informapp vooraf bewijs levert. Je krijgt eerst een gratis prototype zodat ze het vraagstuk ook goed begrijpen. Daar volgt een offerte bij die dan ook klopt met de behoefte. En de levertijden zijn ook nog eens snel. Binnen 3-5 dagen leveren ze al je prototype al op.

Share this story: