Blogs App laten maken of zelf doen?

Naast dat wij jou helpen informatie te delen binnen je organisatie delen wij óók graag informatie van onze organisatie met jou. Hieronder kun je verschillende blogs vinden met informatie over ons werk en ons werkgebied.

image (7)

App laten maken of zelf doen?

Stel u wilt een app en er is technische kennis aanwezig. Wanneer is het nu interessant om zelf een app te maken en wanneer is het beter om dit uit te besteden?

Wanneer wordt een app ingewikkeld om te maken?

In de eerste plaats draait het om wat voor app u wilt hebben. Een complexere app vraagt om meer kennis en om meer budget. Wat maakt een app ingewikkeld om te maken? Dat zijn op hoofdlijn drie dingen; Multi-user, Workflow en Koppelingen.

Bij Multi-user moet u niet denken aan meerdere gebruikers maar aan meerdere gebruikers die tegelijk hetzelfde moeten zien en/of bewerken. Dit terwijl in een app iedereen lokaal werkt. Bij Workflow gaat het om datastromen waarbij het type gebruiker en/of processtadium bepalend is voor wat er getoond moet worden of wat er kan op het device. Veel condities op dit terrein maken het ingewikkelder. Het derde aspect is koppelingen. Daarbij is één koppeling niet zo ingewikkeld maar dit kan snel uitmonden in allerlei variaties daarop. Bij een ingewikkelde workflow krijg je vaak een achterliggende applicatie of een ERP-systeem dat leidend is met daardoor veel koppelingen.

Is zelf een app maken ingewikkeld?

Des te meer eisen des te dichterbij kom je bij de inzet van native talen voor Android en iOS. Tegelijk des te arbeidsintensiever, des te duurder, des te meer jaarlijks onderhoud. Met Xamarin heb je één codebase waarmee je apps kunt publiceren voor beide stores. Maar hiervoor moet je nog steeds programmeur zijn. Dat is al minder met programma’s als Power apps (Microsoft) en Google’s AppSheet. Maar er zijn ook steeds meer systemen waarvoor je geen hardcore programmeur hoeft te zijn. Deze systemen worden ook wel ‘middleware’ of ‘no code’ of ‘low code’ genoemd.

App laten maken…wat kost dat dan?

Is de app niet al te ingewikkeld? Dan is uitbesteden juist heel interessant. Want waar je zelf ook mee aan de slag gaat, het is nieuw en gaat je tijd kosten. En een specialist, die daar dagelijks mee bezig is, kent z’n wegen en zal sneller en goedkoper de klus kunnen klaren. Informapp is zo’n specialist in middleware. Ze onderzoeken eerst je vraagstuk en weet dan welke weg te bewandelen. Ze leveren zelfs gratis prototypes binnen een week. Ze leveren apps en allerlei vormen van output voor nog geen € 1.000 per toepassing. Lees er meer over…’een app laten maken

Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen. Vergeet hem niet te liken 😉

Share this story: